skip to Main Content

Welke vloerkleed trend kies jij?

Aan het einde van het jaar kijkt iedereen weer gespannen af naar wat er komend jaar voor trends zullen zijn. En laten wij jou meteen al verklappen dat er ook op het gebied van vloerkleden weer héél wat leuke trends te vinden gaan plaatsvinden. Hieronder vind je alvast de 3 belangrijkste vloerkleed trends die in 2022 waanzinnig gaan scoren!

Vintage op de vloer

Vintage is én blijft hot, niet alleen dit jaar maar ook in 2022! Kijk alleen al naar de groei van platforms voor vintage kleding en je begrijpt natuurlijk dat deze trend voor meubels en zeker vloerkleden natuurlijk net zo hard meegroeit! Een vintage vloerkleed is er in alle soorten en maten en daarmee vind je dus altijd wel een passend item voor je woning. En zeker met de kans op weer langer thuiswerken wil je het thuis zo comfortabel mogelijk hebben: dan is vintage echt een aanrader!

Japandi gaat dóór, ook met vloerkleden!

Japandi, je kon er dit jaar niet omheen. Toch is deze gedurfde mix van east meets west eigenlijk helemaal niet zo spannend. Sterker nog: deze woonstijl waarbij japans en scandinavisch design gemixt worden is verrassend sober maar ab-so-luut niet saai! Japandi is meer een mindset en dat zie je ook aan het feit dat er nu al gesproken wordt over Japandi 2.0 oftewel wabi-sabi. En die term omvat in principe de hele filosofie van imperfectie en vergankelijkheid. Oké, Japandi is dus wat meer opgeschoven naar Japans maar die scandinavische invloeden blijven sterk aanwezig en in 2022 zal dit absoluut waanzinnig scoren.

Nineties: vrolijk, fel en prikkelende patronen

De nineties, eigenlijk is die periode best onderschat en hoewel deze tijd ook nog niet zolang achter ons ligt, blijkt het absoluut een vibe te hebben die onwijs aansluit op wat mensen graag weer in huis willen hebben. En wat de nineties zo kenmerkt? Kleuren en patronen! Eigenlijk kun je de Nineties wel een beetje zien als de start van de moderne interieurstijlen maar die dan nog een beetje in de kinderschoenen staat. Het is allemaal niet zo strak en gelikt maar eerder speels en dat betekent dat jij alle ruimte hebt om te experimenteren: dus, let’s go!

Back To Top